Skip to main content
Coș de CumpărăturiClose Cart

Este posibil ca unii din clienții noștrii aibă îndoieli asupra acurateții informațiilor din configurator.

Dorim clarificam în primul rand tablourile noastre nu au fost și nu vor fi niciodată un print „generic”: redăm fiecare configurare în mod individual și precis pentru timpul și locul ales și garantăm acuratețea!

Tablou Constelație

Cele mai recente cataloage astronomice sunt realizate de profesioniști și sunt stocate pe suport informatic în centre de date. Pentru Europa aceste baze de date sunt puse la dispoziție de Centrul de Date Astronomice din Strasbourg (CDS).

Algoritmul din spatele configuratorul nostru iconik Stars este bazat pe datele din Catalogul Hipparcos al Agenției Spatiale Europene (ESA), un catalog stelar rezultat al misiunii spațiale Hipparcos ce a permis obținerea de date pentru 118.218 de stele și pe cele din Catalogul Yale Bright Star (9.096 stele, 10 nove și supernove, 4 roiuri globulare și deschise).

Poți compara harta astrală creată de noi cu imaginile oferite de oricare din aplicațiile software gratuite disponibile, a căror scop este reprezentarea corpurilor cerești în interiorul unui planetarium virtual. Recomandarea noastră este Stellarium.org .

Stellarium.org

Bolta cerească afișată prin intermediul software-ului Stellarium

iconik.ro

Reprezentarea constelațiilor prin configuratorul iconik.ro

Tablou Fazele Lunii 

Fazele Lunii sunt diferitele forme în care apare Luna luminată de soare, așa cum este ea văzută de pe pământ. Acestea se schimbă treptat, în funcție de mișcarea de revoluție a Lunii în jurul pământului, oferind o vizibilitate ce poate varia între 0% și 100%.

Deși Fazele Lunii sunt la fel la aceeași oră oriunde în lume, în funcție de locație se poate vedea o diferență de inclinație. De aceea Faza Lunii în Emisfera Nordică este observată dintr-o perspectivă inversată sau rotită cu 180 ° comparativ cu Emisfera Sudică.

Perioada de repetare a Fazelor Lunii este numită Lună sinodică și are o durată de aproximativ 29,5 zile. Această ciclicitate ne permite să proiectăm cu acuratețe Fazele Lunii, la o anumită dată din trecut, prezent sau viitor. Perspectiva Fazelor lunii vizualizate de tine este cea din Emisfera Nordică.

Pentru verificarea acurateții fazelor lunii într-un mod foarte simplu: doar privește cerul și compară proiecția oferită de configuratorul nostru cu poziția lunii pe cer. Dacă, totuși, condițiile meteo nu permit ca luna să fie vizibilă, poți accesa pagina Observatorului Astronomic “Amiral Vasile Urseanu” din București care postează în fiecare an detalii și variante grafice cu poziția lunii în fiecare zi a anului curent. (http://astro-urseanu.ro/fazele-lunii/)